RSS Flöde

Om

Information

Vi önskar vara en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika behov. Vi tror att vi alla behöver en plats för glädje och sorg, gemenskap och samtal – och framför allt en mötesplats med Gud.

Vi önskar att du också ska dela vår gemenskap! Kanske du längtar efter en gemenskap med Gud som skapat dig och ville ditt liv. Du är då välkommen att kontakta oss – och gärna besöka oss på riktigt! Våra gudstjänster är öppna för alla. För barn och ungdomar har vi flera grupper.

Församlingen

Den grundläggande identiteten som kristen församling har vi genom vår bekännelse till Jesus Kristus som Herre och Frälsare. Församlingen utgörs av alla som bejakat Guds kallelse till tro, dop och lärjungaskap och därmed hör Kristus till. Den är en gemenskap samlad kring Jesus Kristus. Vår gemenskap består i bibelundervisning och diakoni, i nattvardsfirande, i bönerna och i evangelisation. Församlingens uppgift är att fira gudstjänst och föra evangeliet vidare i vittnesbörd och tjänst.

Programblad

Församlingen ger ut ett programblad som innehåller tre månaders program. I detta informationsblad kan du läsa om de olika samlingar som församlingen inbjuder till. Informationsbladet innehåller också ett kåseri med aktuella tankar.

Bönesamlingar

I en tid som ofta präglas av stress behövs det tid för stillhet och eftertanke. I en kristen församling sker det genom bön till Gud. Allt församlingsarbete måste bäras upp av bön! Vi tror att Gud hör bön!

En eller flera måndagskvällar i månaden träffas vi och ber för bygden och andra ämnen som kommer upp. Se närmare information i programbladet.

Om du bär på något som du vill att församlingen ska be för, kontakta pastor eller ordförande. Se kontaktuppgifter under fliken ”kontakt”.

Bjud med en vän kvällar
Vi bjuder med en eller flera vänner till en kväll med inbjuden gäst som talar eller berättar om ett intressant ämne eller en resa som hon eller han gjort. Kvällen inramas av sång och servering.

Samarbeten/Ekumenik
Vi som församling har ett gott samarbete med alla församlingar i kommunen. Vi anordnar en del gemensamma gudstjänster och bönesamlingar. Vi är även delaktiga i det gemensamma arbetet med Skolkyrkan. Skolkyrkan finns i skolans cafeteria en gång i veckan för att samtala och lyssna på ungdomarna.

Vi har även träffar som Hela Människan anordnar varje tisdag på Cafét Bönan och Kakan inne i Fjugesta tillsammans med de andra församlingarna. Kl 15 börjar det med en föreläsning om ett intressant ämne. Finns för dig som vill träffas och ha det trevligt med andra och samtidigt få lyssna till något intressant.

Gudstjänster

Att fira gudstjänst är en central del i församlingens liv. Vi inbjuder till gudstjänster för att vi har personlig erfarenhet av att budskapet om Jesus Kristus kan möta människors längtan efter ett meningsfullt liv. En gudstjänst är ett möte mellan Gud och människor, i predikan, sång, bön och vittnesbörd. Vi firar varje gudstjänst i tro på att Gud är närvarande mitt i vår gemenskap. Därför är Gud alltid huvudpersonen. Att medverka i en gudstjänst handlar om att både vara medveten om och förbereda sig på att få vara ett redskap för Gud. När vi träffas i kyrkan blir vi oftast glada, glada över att känna Guds närvaro och glada över att få uppleva gemenskapen. Men vi vill också att sorgen ska få plats och att vi kan komma inför Gud och varandra med den sorgen tillsammans med honom och med varandra. Vi tror på en Gud som gråter med oss. Vi tror på en Gud som skrattar med och och som lever med oss när vi dör.

Vi firar gudstjänst ungefär varannan söndag antingen kl 10.30 eller kl 19.00.
Annonsering av gudstjänster sker i tidning, i programbladet och på den här hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: